
LEER JE COLLEGA'S KENNEN!
In het mooie Wijck, gelegen in Maastricht, vinden we aan de Spoorweglaan 4 Restoclub Normandy. Hier kun je terecht voor heerlijke, voornamelijk Franse, gerechten, met een twist uit de wereldkeuken en dat allemaal in een moderne, maar toch zeer huiselijke ambiance.
Omdat Normandy op zoek is naar een Gastheer/gastvrouw gingen wij in gesprek met eigenaar Camiel Coenen over onder andere de bedrijfscultuur en waar ze voor staan, zodat geïnteresseerde kandidaten een goed beeld krijgen van hun potentiële nieuwe werkgever en werkomgeving.
Camiel, geboren in Heerlen en getogen in Maastricht, raakte tijdens zijn studie in Amsterdam geïnspireerd door de fantastische horecaconcepten die hij daar zag. Mensen in de watten leggen en ze een onvergetelijke ervaring bezorgen, dat wilde hij ook! Al snel ontstond het plan om een dergelijk concept ook in het zuiden van het land op te gaan zetten. Een grote en zeker ook gewaagde stap, ook omdat Camiel geen horeca-ervaring had, maar wel eentje die hij vol overtuiging zette.
En nee, het was absoluut niet makkelijk. De eerste jaren waren pittig; met een groot horeca aanbod in Maastricht en (ook toen al) een personeelstekort ging het niet meteen van een leien dakje. Tel daar de Corona pandemie nog bij op en het plaatje is compleet. Maar Camiel is niet voor één gat te vangen en gaf de moed niet op. Met vallen en opstaan heeft hij ontzettend veel geleerd en nu, 5 jaar later, kent hij alle ins and outs van het vak. Uitdagingen zijn er uiteraard nog steeds, maar daar draait hij zijn hand niet voor om. Aanpakken, rechtzetten, van leren en weer door, dat is zijn motto.
Na Corona is Normandy met een nieuw team gestart en dit bestaat momenteel uit een Chef kok, een Sous chef, een Gastheer en Camiel zelf. Het is een jong team, met stuk voor stuk zeer gedreven en enthousiaste medewerkers met een passie voor het horecavak. Ze gaan voor elkaar door het vuur. Camiel wil dit team verder gaan uitbouwen met voornamelijk vaste medewerkers, die werken op basis van een 4-daagse werkweek.
Als we vragen naar de bedrijfscultuur, beschrijft hij deze als huiselijk, sociaal, lekker jezelf zijn, aangevuld met kennis en kunde. Ze staan altijd open voor nieuwe ideeën en er is veel mogelijk, maar alles begint bij jezelf. Jij moet die ambitie voelen en kenbaar maken, in actie komen. Een stukje persoonlijk leiderschap is dus zeker een kwaliteit die de nieuwe collega moet hebben. Ook eigenschappen als eerlijkheid, vertrouwen, flexibiliteit, niet vies zijn van hard werken en niet bang zijn om de confrontatie aan te gaan wanneer nodig, worden genoemd. Maar de belangrijkste is toch wel de passie voelen voor dit mooie vak, er vol voor willen gaan! En zoals Camiel zo mooi zegt: als de nieuwe college de functie van Gastheer/Gastvrouw met succes weet te vervullen, gaat hij/zij echt een carrière aan, met alle kansen en mogelijkheden die daarbij horen.
Normandy onderscheidt zich door hun concept van Comfort dining: het gaat bij hen echt om het knusse huiskamergevoel, gezelligheid, minder etiketten, je welkom voelen, of je nu voor één gerechtje komt of voor een heel menu én goede kwaliteit; het totaalplaatje moet gewoon kloppen. En als mensen daar dan voor terugkomen geeft hen dat enorm veel voldoening, daar doen ze het voor.
Camiel heeft nog mooie plannen voor Normandy. Naam en fame vindt hij niet belangrijk, hij wil gewoon goed zijn in dat wat ze doen en vanuit die basis uitbreiden, de juiste mensen op de juiste plek zetten en zichzelf op den duur misbaar maken op de werkvloer, zodat er meer ruimte komt voor nog meer mooie plannen!
Dus: wil je heel graag onderdeel worden van een hecht en ambitieus team, samen klanten de ultieme culinaire ervaring bezorgen en meebouwen aan de groei van Normandy én de ontwikkeling van jezelf, klik dan zeker even op onderstaande vacature of neem contact op met Justice Peters via 06-11736050 of justice [at] zetcompany [dot] nl.